Читај ми!

Хуманитарна недеља спорта у Чачку за Нинино лечење

Како би се помогло Нини Перишић, која болује од ретке мутације гена, на теренима чачанског спортског центра "Младост" у току је недеља спорта. На кошаркашком турниру и другим активностима до недеље се прикупљају средства за њено лечење у земљи и иностранству.

Нина је весела девојчица и поред здравствених тегоба. Увесељава укућане у свом луткарском позоришту. Научила је да чита и пише, а у школским обавезама јој помаже персонална асистенткиња.

"Са другарима ми је лепо, играм се с њима и идемо напоље", каже Нина.

Борба за Нинино здравља почела је неколико месеци након рођења када је установљено да има ретку мутацију гена. То је узроковало нестабилно ходање, проблеме са очима и сметње које изискују терапије током читавог живота.

До сада се лечила у земљи, каже Нинина мајка Драгана, некада су и по пола године проводили на рехабилитацији. Сада јој је потребна неурофизикална терапија роботиком која се не ради у Србији. 

"Сваки њен минимални напредак нама је подстрек да се боримо што више и више, да бисмо извукли максимум, да би она у суштини имала срећно детињство и сутра срећну будућност и  неку самосталност", истиче Нинина мајка.

Средства за Нинино лечење прикупљају се читаве седмице на спортским дешавањима у Чачку. Одржан је први меморијални турнир у баскету посвећен трагичном настрадалом матуранту Урошу Јосиповићу.

"Ово ће бити за Нину, пријављене су 44 екипе и сав новац ићи ће у хуманитарне сврхе, као и сав приход од продатог пића", навео је Вук Обрадовић, организатор турнира. 

Милош Стеванић, директор СЦ "Младост" у Чачку, најавио је у петак отварање градског базена и да ће први дан улаз бити бесплатан.

"Али сви који уђу на базен донираће колико ко буде могао за Нину", објаснио је Стеванић.

Акцију помажу и чачански фудбалери, који су своје дресове понудили на лицитацији. Средства за Нину прикупљаће се и током викенда на хуманитарном базару који ће се одржати на градској плажи.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво