Читај ми!

Потписан Меморандум о кинеско-српској лабораторији за откриће нових лекова

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић потписао је Меморандум о разумевању са Институтом Материја медика Кинеске академије наука из Шангаја о формирању заједничке кинеско-српске лабораторије за природне производе и откриће нових лекова.

"Овај Меморандум ствара одличне услове за остваривање сарадње у области науке и образовања између наше две земље и представља наставак успешне сарадње између Института за биолошка истраживања ‘Синиша Станковић‘ и Шангајског института Материја медика, Кинеске академије наука", изјавио је министар Бранко Ружић. 

Додао је да је значај овог Меморандума још је већи када се знају да су његови циљеви - испитивања природних лекова и безбедности хране, размена истраживача и сарадња у области научног истраживања и откривања нових лекова, саопштило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја. 

"Иако у свету има већ око 50 оваквих лабораторија, ово је прва таква лабораторија у Србији и једина у региону, па је она подстрек за даљу научну сарадњу", истакао је министар Ружић. 

Рекао је да је формирање ове лабораторије од изузетног значаја за Србију и балкански регион, као и велики корак у јачању сарадње Народне Републике Кине и Србије. 

Према речима Ружића, Министарство просвете учиниће све да се кроз овај Меморандум промовишу и подстичу програми уписа, односно одлазак студената на мастер и докторске студије на Шангајски институт, организовање летњих кампова за студенте из НР Кине и Србије, програми обука и размена студената и истраживача, као и други облици сарадње у области високог образовања и науке.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво