Читај ми!

Кључеве станова у Краљеву добило 11 припадника службе безбедности и њихове породице

Кров над главом у Краљеву добило је 11 припадника службе безбедности и њихове породице. Кључеве станова уручила им је премијерка Ана Брнабић. Станови се налазе у насељу Воћареве ливаде, где ће бити изграђена три стамбена блока са више од 940 станова.

Први стамбени блок са 200 станова је већ завршен у Воћаревим ливадама а биће изграђена још два са 740 станова. Укупна вредност пројекта је 776 милиона динaра без ПДВ-а. Влада Србије је уложила и додатних 370 милиона динара за уређење комуналне инфраструктуре, пре свега приступних саобраћајница, великог јавног паркинг простора, као и јавне расвете.

Од 200 станова који ће наредних дана бити усељени, више од стотину је двособних, погодних за младе брачне парове и породице.

"Радим у МУП-у 19 година, имам сина студента друге године Филолошког факултета у Краљеву. Овом приликом у своје име и име својих колега желим да се захвалим Влади Републике Србије. Веома смо срећни, хвала!", задовољна је нова власница стана, Драгана Стевановић запослена у МУП-у.

Иначе уређену и опремљену локацију су градске власти уручиле Влади Србије без накнаде тако да је цена изградње у Краљеву око 400 евра по квадратном метру без ПДВ-а. Станови су јефтини и приступачни посебно за младе брачне парове. Они се отплаћују на 30 година, тако да за један стан од 56 квадрата, млади брачни пар мора да даје месечну рату кредита од око 80 евра.

Брнабић: Нове инвестиције у Краљеву за бољи живот

Премијерка Ана Брнабић је честитала свима који су у Краљеву добили станове и нагласила да је Краљево град где ће се Влада укључити у још два велика, капитална пројекта. У питању је изградња Моравског коридора и опремање и завршетак аеродрома "Морава". То ће, како је оценила, привући велике инвеститоре у Краљево, поправити животни стандард грађана, самим тим и припадника безбедности, поготово оних који ће у том граду добити станове.

"Тако се паралелно гради свакодневно "Моравски коридор", ауто-пут ће променити све, довешће инвеститоре, живот у Краљеву ће постати много, много бољи. Још једном хвала вам на свему што чините", рекла је у Краљеву Брнабићева.

Вулин: Србија жели да се одужи припадницима служби безбедности

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, указао је да држава на овај начин жели да се припадницима служби безбедности одужи за пожртвованост и двадесетчетворочасовни рад за безбедност грађана.

"Сви ви, без обзира да ли сте војска, полиција, запослени у Министарству правде, Безбедносно-информативној агенцији, одлучили сте да свој живот посветите Србији", нагласио је министар Вулин.

Према његовим речима, дошло је време да се Србија одужи припадницима служби безбедности јер су били ту када је тешко и биће ту када буде тешко, а да ништа заузврат не траже.

Стефановић: Униформе и боје земље носе с поносом

Министар одбране Небојша Стефановић је поручио да је важно да се не сетимо припадника снага безбедности само када је тешко, већ да им увек показујемо захвалност.

"Данас је 22 године од битке на Кошарама. То су 22 године од велике борбе, која треба да остане у нашем сећању, а у којој су се припадници наше војске херојски борили и показали колико су војничка част, пожртвовање и љубав према отаџбини важни. То и данас важи за припаднике наше војске, за припаднике полиције, БИА и других служби безбедности", рекао је Стефановић.

Како је истакао, они своју униформу и боје наше земље на њој носе с поносом. "Ви наставите да се борите за Србију онако како сте то увек и радили. Нека вам се деца и унуци рађају у овим становима", поручио је Стефановић.

Уручењу кључева присуствовали су и директор БИА Братислав Гашић и градоначелник Краљева Предраг Терзић.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво