Читај ми!

Припрема терена за нову зграду Универзитета у Косовској Митровици, место ће наћи четири факултета

Рашчишћавањем постојећих објеката, старе школе, почела је припрема терена за подизање нове зграде Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Срби на Косову и Метохији истрајавају у намери да сачувају своје институције. Зато се у северном делу Косовске Митровице планира изградња нове зграде Универзитета.  

Рашчишћавањем постојећих објеката, старе школе, почела је припрема терена за подизање нове зграде Универзитета. 

Ректор Универзитета Здравко Витошевић рекао је да ће на 9.500 квадратних метара корисног простора бити четири факултета – Природно-математички, Економски, Правни и Факултет уметности.

У пројекту који је израдио Технички факултет планиран је централни лабораторијски простор за мултифункционални део, где ће моћи да се обављају најсавреминији радови.  

"Зграда ће имати пет спратова и биће повезана са простором где је Факултет техничких наука и можемо рећи да ниче један мали кампус у централном делу Митровице. Овај мали кампус биће уприличен са просторима за студенте, 9.500 студената је оријентисано према овој згради и надамо се брзом усељењу", рекао је Витошевић.

Према његовим речима, ове године 52. генерација уписује неки од програма. "Ми смо акредитовали 96 програма на наших 10 факултета на три нивоа академског студирања", истакао је Витошевић.  

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво