Читај ми!

Мала Лана примила генску терапију у САД, али битка још није завршена

Једноипогодишња Лана Јовановић из Раковца код Новог Сада која је у Сједињеним Државама примила генску терапију против спиналне мишићне атрофије, примљена је у дечју клинику у Будимпешти. Битка за Ланино здравље и безбрижније детињство још није завршена.

Након што је примила скупоцени лек у Америци, мала Лана суочила се са новим здравственим проблемима. Родитељи више нису могли да се носе са трошковима лечења у америчкој болници, па су се обратили будимпештанској клиници у којој су збринути Оливер Пал Гајоди и Гаврило Ђурђевић.

"Лана је била добро током лета који је трајао 14 сати. Што се нас тиче, ми се осећамо мало смиреније, срећније, што смо успели да дођемо. Kада смо видели како је мали Оливер напредовао онда смо схватили како добар тим ове болнице у Будимпешти и зато смо хтели да дођемо овде", рекла је Александра Јовановић, Ланина мајка.

Лана Јовановић је смештена у јединицу интензивне неге дечје болнице "Бетешда" где ће наредних неколико дана провести у потпуној изолацији са мајком.

"На основу информација које смо добили из Сједињених Држава и на основу медицинске документације, Ланино здравствено стање погоршано је вирусним запаљењем плућа, због чега јој је неопходна снажнија механичка вентилација. Процењујемо да је болест у завршној фази, али јој је за дисање и даље потребна подршка апаратима. Радићемо детаљне претраге и анализе и надамо се стабилизацији стања", навела је др Борбала Микош, шефица тима лекара за СМА болести, у Дечјој клиници "Бетешда" у Будимпешти.

Непланирани трошкови Ланиног лечења у Америци достигли су пола милиона долара, што родитељи нису у стању да плате, па је опет неопходна солидарност грађана Србије. СМС донације од 200 динара шаљу се на број 3030 хуманитарне фондације "Буди хуман" са поруком 808.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво