Читај ми!

Вулин: Хапшење Александра Јовичића доказ да нема заштићених

Хапшење председника београдске општине Палилула и високог функционера СНС-а доказ је да нико неће бити заштићен од одговорности, рекао је за РТС министар унутрашњих послова Александар Вулин.

До сада је било незамисливо да неко ко је на власти буде ухапшен, али је хапшењем Александра Јовичића послата јасна порука да неће бити заштићених, рекао је гостујући у Јутарњем дневнику Александар Вулин.

"Председник Александар Вучић је био веома јасан да нико неће бити заштићен и показао је да дата реч вреди више од свега, и ово је доказ да се у овој земљи поштује закон", истакао је Вулин.

Поред председника београдске општине Палилула Александра Јовичића, ухапшено је још седам особа.

"Реч је о сарадницима Јовичића и терете се за злоуптребу службеног положаја и трговину утицајем. Они су најпре ступали у контакт са нелегалним инвеститорима и затим узимали новац за њихову заштиту од инспекције и рушења. Потом су уносили лажне податке како би нелегални објекти могли да буду легализовани", објаснио је Вулин.

Ова операција је припремана месецима јер, како је рекао Вулин, најдуже се прикупљају докази.

"Тужилаштво се не игра својим ауторитетом, на томе се радило месецима. Ушли смо у претрес, а на саслушању код тужиоца буиће донета одлука о притвору", рекао је Вулин.

Министар није желео да коментарише наводе да ли је приликом претреса пронађен новац и нагласио да само тужилац може да каже за шта се неко сумњичи.

Према речима министра полиције, Јовичић је ухапшен пре доласка на посао, а извршен је претрес његових и приватних и радних просторија.

"Ово је нешто што се није могло замислити у ранијем периоду. Ако сте били на власти, били сте заштићени од свега, али је председник Вучић рекао да нема заштићених, и он је испунио своје обећање", рекао је за РТС министар унутрашњих послова Александар Вулин.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво