Читај ми!

Избеглима и расељенима додељена средства за куповину кућа у Војводини

Петнаест избегличких и расељених породица добило је средства за куповину сеоских кућа у Војводини. Помоћ за стамбено збрињавање додељује Влада Војводине, а укупна вредност уговора је 15 милиона динара.

Бојана је избегла из Дрвара током рата у Босни, данас живи у Силбашу, где је и пронашла кућу у којој ће живети са својом децом.

"Живим цео живот као подстанар и не планирам да се вратим у Дрвар. Желим овде да живим и зато ми много, много значи. Првенствено значи за моју децу", каже Бојана Бељански.

Ђила је са Косова и Метохије, одакле је избегла пре 17 година, након што јој је отац погинуо у сукобима. У кући у Госпођинцима живеће са супругом, децом, бабом и дедом.

"Ово значи да је сада моје, да не морам да се селим, да не знам да ли ћу имати за кирију, или нећу имати за кирију", наводи Ђила Итај.

Предходне три године помоћ од милион динара је беспроватна. На ранијим конкурсима Влада Војводине финансирала је половину куће, док су преостали износ породице морале да врате у периоду од 10 година, али недавно је и њима отписан преостали дуг.

"Када на све ово додамо и одлуку Скупштине АП војводине, којом је 425 породица ослобођено враћања преосталих дуговања према Фонду, у укупном износу од преко 97 милиона динара, онда можемо слободно рећи да смо сви заједно учинили много како бисмо обезбедили помоћ за велики број породица", истиче Душко Ћутило, директор Фонда за избегла и расељена лица.

Влада Војводине уговоре додељује од 2007. године и до сада је стамбено збринуто близу 500 породица. Преко другог програма, више од 800 породица добило је помоћ у грађевинском материјалу.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво