Читај ми!

Почиње потрага за индексом, сајам за будуће бруцоше на Новом Београду

Да би потенцијалним бруцошима предочили своје програме, факултети су ове године обиласке школа и дане отворених врата пребацили у он-лајн формат. Ипак, понегде се организују и сајмови образовања. Општина Нови Београд, овог викенда организовала је сајам на отвореном.

У потрагу за индексом креће још једна генерација матураната. Кажу да им је од он-лајн представљања факултета, важнији директан контакт са професорима и онима који већ студирају.

Јована Миланковић каже да размишља да упише Географски факултет или Вишу туристичку.

"Планирам да упишем Хемијски факултет, тако да сам дошла по информеције", каже будућа бруцошкиња Милица Миљевски.

Представили су се београдски универзитети и факултети - и државни и приватни.

Доцент Слађан Нешић са Факултета ветеринарске медицине Универзитета у Београду рекао је да се из године у годину труде да промовишу факултет и да повећавају број кандидата који конкуришу на Факулетет ветеринарске медицине.

"До самог пријемног испита, сваке друге недеље водићемо разговоер са кандидатима и на тај начин средњошколци ће моћи да питају све што их интересује у вези уписа, пријемног, студијских програма", навео је доцент Дражен Драшковић са Електротехничког факултета Универзитета у Београду.

Организатори кажу да су до сада организовали само припремну наставу за осмаке, а ће од ове године више пажње посвећивати будућим бруцошима.

"Мислим да је факултетима од великог значаја ова врста непосредног контакта са студентима јер више од годину дана углавном је настава одржавана он-лине. Имају прилику да упознају будуће студенте и на тај начин их приволе на њихове факултете да упишу", рекао је Стефан Пантелић Стефановић, члан Већа за образовање ГО Нови Београд.

Већ годинама међу младима су најпопуларнији факултети који школују будуће ИТ стручњаке, као и медицинске науке.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво