Читај ми!

Помозимо Санели, мајци троје деце, да победи тешку и прогресивну болест

Крагујевчанка Санела Трифуновић болује од тешког облика мишићне дистрофије од 2015. године. Стање јој се нагло погоршало после рођења трећег детета у јуну прошле године. Једино решење је трансплантација матичних ћелија у Турској, али породица нема могућности да финансира лечење.

Санела болује већ шест година, до трећег порођаја била је радно активна, али пре осам месеци болест почиње нагло да се погоршава - губи осећај и у горњим и доњим екстремитетима, отежано дише, тешко хода и има јаке болове. Ипак се не предаје, помажу јој породица и пријатељи, посебно у нези осмомесечног сина Лазара.

"Ја, сестра и тата помажемо мами око чувања бебе и око кућних послова. Надам се да ће она што пре да оде на лечење и да ће што пре да оздрави", каже син Вељко.

Санела до сада ниједном није могла у Турску на лечење, јер је цена третмана 10.000 евра, а током сваког одласка морају се обавити два третмана.

Колико ће их бити, зависиће од њеног стања. Неопходни су јој и физикална терапија, лекови и ортопедска помагала.

"Мени је потребан новац за лечење матичним ћелијама у Турској ,много ми је кратак рок за скупљање новца. Имам дистрофију мишића то је тешка и прогресивна болест", поручује Санела.

Ова породица живи у изнајмљеној кући, а ради само Санелин муж. Пријатељи и хумани Крагујевчани неколико пута су организовали базаре, али није прикупљено довољно новца за лечење.

Тијана Митровић из Крагујевца апелује на све људе да помогну овој дивној жени и хуманитарки.

"Да се ми сада потрудимо и изађемо јој у сусрет како би отишла на лећење", каже Тијана.

Једино чему се Санела нада је оздрављење, али и жеља да се потпуно врати својим мајчинским обавезама и свакодневном животу.

Можемо да помогнемо и сви ми слањем СМС поруке 1012 на 3030.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво