Читај ми!

Помозимо Лазару да настави живот као и сви тинејџери

Лазар има 15 година. Живео је као и сваки други тинејџер, све до 30. јуна 2020. године где је један скок у базен, био кобан и променио му живот из корена. Лазару је неопходна операција која би се радила у Турској и која би му помогла да напредује и осамостали се за живот. Средства су му потребна и за рехабилитације, додатну дијагностику, контролне прегледе, за лекове, суплементе као и за путне трошкове и смештај.

Лазар је преживео, али је задобио тешке повреде петог и шестог пршљена, оток кичмене мождине и контузију кичме.


Двадесет дана је провео на Клиничком центру у Нишу, потом је био пребачен на дечије одељење интерне клинике. Након тешких месец дана започео је рехабилитацију на клиници Др Мирослав Зотовић у Београду.

Након осам месеци, мукотрпног и тешког рада, суочавања са суровом реалношћу, што је једном петнаестогодишњаку, јако тешко, Лазар је успео постићи одређене резултате, али недовољно за самосталност.

У потпуности је зависан од туђе помоћи, почевши од храњења, кретања у колицима, немогућност обављања физиолошких потреба (катетаризација се ради на пар сати и јако је болна) вођења личне хигијене. Лазар је у потпуности зависан од других у свим дневним активностима.

Са клинике у Београду је отпуштен са дијагнозом квадриплегија, фрактура пршљенова Ц5 и Ц6, затим се вратио кући.

Лазару је неопходна операција која би се радила у Турској и која би му помогла да напредује и осамостали се за живот. Средства су му потребна и за рехабилитације, додатну дијагностику, контролне прегледе, за лекове, суплементе као и за путне трошкове и смештај.

Родитељи се обраћају свим хуманим људима, да помогну колико је ко у могућности да би Лазар отишао на операцију и да би се што пре опоравио.

Лазару можете помоћи слањен СМС поруке, тако што упишете 1009 и пошаљете поруку на 3030.

Како још можете да помогнете Лазару, можете видети на страници Буди хуман

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво