Читај ми!

Избор ректора Универзитета у Београду, у трци остала два кандидата

Кандидати за ректора Универзитета у Београду представили су своје програме рада. Декан Архитектонског факултета Владан Ђокић добио је 17 гласова, а ректорка Иванка Поповић, 27.

И после седнице Сената Универзитета у Београду, у трци за ректора остају декан Архитектонског факултета Владан Ђокић и актуелна ректорка Иванка Поповић.

Радом у претходне три године и програмима које су изнели, обезбедили су више од трећине потребних гласова.

Декан Архитектонског факултета, професор Владан Ђокић истиче значај система вредности, као што су пре свега академска слобода, уважавање различитости, академска честитост, дисциплинска одговорност, савремене компетенције, трансфер знања, интегритет, лидерство, сарадња, опште добро.

"Значи неке ствари о којима Универзитет мора да води рачуна и којима мора да се руководи као би градио систем вредности у односу на све чланове академске заједнице", каже Ђокић.

Оба кандидата као приоритете издвајају јавност у раду, поштовање Статута и Закона, међународну сарадњу.

Ректорка Иванка Поповић каже да се морају превазићи последице ковида 19 и да се рад Универзитета мора вратити у нормалне токове, првенствено водећи рачуна о квалитету наставе.

"Ми имамо ту тројну мисију - квалитетна настава, одлично истраживање и допринос заједници у смислу доприноса друштву и привреди. Мислим да Универзитет у Београду то доста добро ради", истиче Поповић.

Седници су после дужег времена присуствовали сви чланови. О томе ко ће водити наш најстарији и највећи универзитет у наредне три године, одлучиће Савет Универзитета у Београду 25. маја.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво