Читај ми!

Најбољим средњошколцима у Војводини по 40.000 динара

Стотину најбољих ученика из избеглих и расељених породица које живе у Војводини, добило је по 40.000 динара. У питању је једнократна помоћ коју већ неколико година додељује Влада Војводине.

Лука Кецман један је од средњошколаца, који је након рата дом пронашао у Змајеву. Данас је један од најбољих ђака у школи и један од оних који су добили уговоре о једнократној помоћи.

"Идем у Техничку школу 'Михајло Пупин' у Кули, одличан сам ученик, у основној школи сам има посек 5.00, и ова помоћ ће ми доста значити за даље школовање", каже Лука Кецман, награђени ученик.

На сличан начин и остали добитници планирају да потроше добијени новац.

"То је за нас као неки подстицај - ветар у леђа да и даље будемо добри, да се трудимо и оставаримо добре резултате", каже Тијана Дорошки, награђена ученица.

"Значи нам у смислу да ћемо да наставимо да се трудимо и даље и будемо најбољи што можемо", каже Милица Радаковић, награђена ученица.

Помоћ средњошколцима један је од два подстицајна програма Фонда за избегла и расељена лица.

"За ове намене смо издвојили четири милиона динара, и од када смо почели да реализујемо овај јавни позив до сада је преко седамсто средњошколаца добило ову врсту помоћи. Када у то укључимо и три стотине студената који су добили једнократну финансијску помоћ, дакле ради се о преко хиљаду средњошколаца и студената који су на овај начин награђени", каже Душко Ћутило, директор Фонда за за избегла и расељена лица.

Ове године у буџету Фонда за избегла и расељена лица је 30 одсто више новца, па из Владе Војдовине најављују још сличних акција.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво