Читај ми!

На време погледајте у пасош, почињу гужве на шалтерима полицијских управа

Побољшање епидемијске ситуације и све већи број вакцинисаних многима подстиче наду да ће се овог лета много више путовати. И као у време пре ковида, и овог пролећа у полицијским управама широм земље повећао се број захтева за издавање пасоша.

У протекле две недеље у Суботици је дуплиран дневни број захтева за издавање пасоша, али већих гужви на шалтерима полицијске управе нема.

"Према евиденцијама Одсека за управне послове у Полицијској управи у Суботици дневно буде запремљено око 70 до 80 захтева за издавање путних исправа, а око 50 до 60 готових путних исправа се изда'', каже Татјана Ветро из Полицијске управе у Суботици.

У Ужицу, кажу, успевају да одрже дневну ажурности и поред повећаног броја захтева.

"Зато што грађани иду на годишње одморе, а великом броју њих је истекао пасош прошле године у време ванредног стања и короне нису могли да продуже, а нису могли да иду ни на неко путовање'', каже Милан Јовичић из Полицијске управе у Ужицу.

Повећано интересовање грађана у односу на 2020. годину и у Чачку, али у полицијској управи оцењују да је то и даље мање него у истом периоду претходних година.

"Гужви нема и свакога дана постоје слободни термини за издавање личних докумената које грађани могу заказати путем портала Е-управа. Као и до сада организација рада на управним пословима ће се прилагођавати потребама грађана и у зависности од њиховог интересовања за издавање путних исправа'', каже Марија Плазинић из Полицијске управа у Чачку.

Савете за оне који се спремају за путовања - на време погледајте у пасош, јер су у Београду први слободни термини у јулу. Чини се да грађани мање користе заказивање електронским путем, па надлежни подсећају да се чекање у редовима може избећи уколико искористе ту могућност.

"Преко портала Е-управе, е-заказивање у 10 полицијских станица на територији града Београда, сви који не могу да закажу могу доћи лично у било коју полицијску станицу и чекањем у реду предати захтев", каже Бранка Попадић, начелник за путне исправе у МУП-у Београд.

У туристичким агенцијама највише интересовања је за путовања за Грчку, Египат и Турску. Доста њих чека заменска путовања, јер прошле године уплаћене аранжмане нису могли да искористе.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво