Читај ми!

Зашто је Игор Јурић напустио састанак у МУП-у о увођењу Амбер алерт система

Оснивач Фондације "Тијана Јурић" Игор Јурић напустио је састанак на којем је требало да разговара о модалитетима увођења Амбер алерт система у Србији. Јурић наводи да су представници Фондације састанак напустили зато што није присуствовао министар Александар Вулин. Састанку су присуствовали искусни професионалци, који се годинама уназад баве проблематиком нестале деце, наводе у МУП-у.

Игор Јурић је на вом Фејсбук профилу навео да су представници Фондације "Тијана Јурић" са нестрпљењем чекали састанак на којем је требало да се разговара о бољој и ефикаснијој потрази за несталом децом.

Међутим, састанак су напустили јер није био присутан ресорни министар Александар Вулин.

Јурић објашњава да "као неко ко је испред сваког детета и великог броја грађана Србије", представници Фондације о тим проблемима желе разговарају искључиво са доносиоцима одлука.

"Не потцењујем стручност и знање присутних, али на овај састанак чекамо готово годину дана и неприсуством министра, држава јасно даје до знања колико јој је овај проблем битан или небитан", написао је Јурић.

Поручио је да Фондација наставља своју борбу и да је сигуран да ће грађани Србије и овај пут показати своју снагу.

Из МУП-а је потом саопштено да су састанку присуствовали професионалци, који се годинама уназад баве проблематиком нестале деце.

"Наглашавамо да су на састанку били присутни државни секретар Министарства унутрашњих послова Бојан Јоцић, шеф Одсека за потраге Управе криминалистичке полиције Зоран Вуковић, шеф Одсека за малолетничку делинквенцију Управе криминалистичке полиције Оливера Зечевић, представници Секретаријата Министарства унутрашњих послова, као и Сектора за међународну сарадњу, европске послове и планирање", наводи се у саопштењу.

У МУП-у наводе да је законска заступница Фондације "Тијана Јурић" Маја Атанасковић на почетку састанка, у кратком излагању, изнела предлог и виђење те организације како би будући Амбер алерт требало да изгледа.

"Након њеног излагања, господин Јурић прекинуо је састанак уз опаску да је очекивао озбиљност, коју је требало, по његовом виђењу, да означи присуство министра унутрашњих послова Александра Вулина", додаје се у саопштењу.

У МУП-у наводе и да су изненађени понашањем Игора Јурића јер су очекивали да му мишљење и знање професионалаца који се годинама уназад баве овим послом буде важније од присуства министра на састанку.

"Истовремено, опаска да присуство министра наводно треба да покаже како држава приступа овом проблему, неодрживо је, с обзиром на то да је Министарство унутрашњих послова у контакту и сарађује са Фондацијом Амбер алерт Европе са којом води интензивне разговоре о модалитетима увођења тог система у Србију, уз поштовање домаћег позитивног законодавства", истиче се у саопштењу МУП-а.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво