Срце ка небу - порука младих из Пожеге за Васкрс

На игралишту у Пожеги, на којем су се некада одигравале рукометне и одбојкашке утакмице, а које је годинама препуштено зубу времена, одржан је несвакидашњи догађај. Млади из тог дела града одлучили су да тај кутак поново оживи, на симболичан начин уочи Васкрса.

Најтужнији дан за хришћане је Велики Петак, а баш на тај дан група младих Пожежана одлучила је да игралиште, које ускоро треба да буде реконструисано, употпуне муралом с ликовима три прерано угашена живота, које је красио спортски дух.

"Базен је ту имамо игралиште на Лисишту, клупице, клацкалице. Мислим да је штета да се овај простор не искористи добро, јер једноставно велико је насеље, има доста деце и надамо се да ће их тек бити, тако да радићемо да испунимо те наше жеље", каже Наташа Филиповић, кошаркашица из Пожеге.

За младог уметника Луку Чумића тај пројекат има посебан значај, а различитим мотивима има намеру да ослика и друге делове града.

"Мотиви који мене инспиришу су да кажемо највише из наше историје, са којима ће у будућности бити осликан наш град. Али ето на позив суграђана и људи из града може се осликати било какав мотив у суштини", истиче Лука Чумић, улични уметник.

Нови мурал у насељу Котарски грм, млади су одлучили да осветле бакљадом.

"Идеја је да не заборавимо наше комшије, рођаке, пријатеља и добре другаре да остану ту заувек са нама, кад се ми играмо да нас они посматрају. Да некад попијемо пиће са њима, да не иду у заборав", поручује Иван Филиповић.

Баш зато су одлучили да ка небу пошаљу и оригиналну поруку, а то кажу јесте и суштина Васкрса.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво