Читај ми!

УНС оснива клуб фриленсера

Удружење новинара Србије (УНС) оснива Клуб фриленсера и хонорараца новинара, сниматеља и фоторепортера како би се омогућила артикулација потреба ове групе медијских радника.

У растућем броју фриленсера и хонорараца у српским медијима и оних који за стране медије раде из Србије, УНС је препознао потребу за окупљањем и заједничким ангажманом ове, по многим показатељима, најугроженије групе новинара и сниматеља, наводи се у саопштењу УНС-а.

"Колегама без матичних редакција УНС ће омогућити: акредитације за догађаје, правну заштиту, помоћ у изради типских уговора, помоћ у осигурању опреме и животном осигурању, помоћ при откупу радног стажа, повољније уговоре о коришћењу услуга мобилне телефоније и друге олакшице у раду", истиче се.

Формирање клуба фриленсера неопходан је корак за артикулисање потреба и организовану борбу за равноправан статус колега који тренутно раде у тешким условима - без редакција и уговора, без правне и друге врсте заштите, без права на акредитације и амортизацију опреме.

Оснивање клуба одржаће се у среду, 12. маја у 18 часова у Прес центру Удружења новинара Србије.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво