Читај ми!

Вучић са директорком Уницефа: Србија ће радити на остваривању договорених заједничких циљева

Председник Александар Вучић примио је регионалну директорку Уницефа за Европу и Централну Азију Афшан Kан и у разговору истакао да наша земља остаје посвећена сарадњи са овим фондом УН за помоћ деци. На одвојеном састанку, са директорком Уницефа разговарао је и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

Александар Вучић је рекао да Уницеф може да очекује да ће Србија радити на остваривању договорених заједничких циљева и конкретних пројеката.

Директорка Kан је захвалила председнику Вучићу на досадашњој одличној сарадњи Србије и Уницефа. Током претходног Програма сарадње, од 2016. до 2020. године, Србија је постигла значајне резултате у остваривању права деце и младих у одређеним областима и постала пример добре праксе у целом региону, а неки програми развијени у нашој земљи сада се користе и у другим земљама, рекла је званичница Уницефа.

Двоје саговорника су истакли значај међусобне подршке у новом петогодишњем циклусу сарадње.

Председник Вучић је захвалио за ангажовање Уницефа у оквиру Ковакс механизма, као и представништву тог фонда УН у Србији за помоћ и подршку у борби са пандемијом ковида 19.

Директорка Kан је рекла да је модел одговора на пандемију у Србији узор за цео свет. Она је изразила интересовање да Србија својим искуством помогне када буде кренула вакцинација деце.

Председник Вучић и директорка Kан су договорили размену искустава у различитим областима, посебно у различитим облицима помоћи за најугроженије групе друштва.

Ружић са Кановом: Значила нам је подршка Уницефа у организовању онлајн наставе

И министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић разговарао је са регионалном директорком Уницефа за Европу и централну Азију Афшан Кан. На састанку, одржаном у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, министар је истакао значај подршке Уницефа Србији.

"Веома нам је значила подршка Уницефа у тренутку када смо се суочили са изазовом организовања онлајн наставе због пандемије коронавируса. Наш заједнички фокус била су деца из социјално угрожених породица, а циљ да настава у овим кризним временима буде доступна свој деци", рекао је министар Ружић.

Регионална директорка Уницефа за Европу и централну Азију Афшан Кан истакла је да је Србија одлично организовала наставни процес у условима пандемије и да је приступ Србије пример у региону.

"Деца из осетљивих група и доступност образовања била су вам приоритет. Уницеф је то подржао и модел подршке који смо заједно развили биће модел за сличне пројекте у региону", рекла је Канова.

На састанку је било речи и о наставку сарадње и заједничким пројектима који доприносе унапређивању образовања, са акцентом на дигитализацију у предшколском васпитању и образовању, као и обукама наставника.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво