Читај ми!

Поповић: Србија уплатила целокупна средства за обнову Хиландара

Министар и заменик председника државне Комисије за обнову Хиландара Ненад Поповић рекао је током посете том манастиру да је Република Србија уплатила у целости средства неопходна за обнову те светиње.

Ненад Поповић је, уочи највећег хришћанског празника Васкрса, посетио манастир Хиландар и уверио се да радови на обнови једне од најстаријих и највреднијих српских светиња, протичу у најбољем реду, наводи се у саопштењу његовог кабинета.

"Када сам за Божић, заједно са педседником Вучићем посетио Хиландар, председник је тада обећао Игуману Методију и братији манастира да ће Република Србија уплатити у целости средства неопходна за обнову Хиландара. То обећање је испуњено", рекао је Поповић.

Истакао је да је пожар, који је избио у марту 2004. године, прогутао северну половину манастира.

"Изгорело је шест конака од укупно девет. То је био пожар разорнији од пожара у Нотр Даму. Хвала Богу на томе што нико није страдао, као и да није страдала ни ризница, ни црква. Од 14. века није било овако великих радова на Хиландару", поручио је Поповић.

Подсетио је да је манастир Хиландар српска установа која од 1198. године до данас има непрекидни континуитет.

"Подршка Хиландару је подршка очувању наше историје и сећања на вишевековно трајање српске државе и цркве. То је подршка и за нашу будућност коју градимо развијајући се као модерно, успешно и демократско друштво, али на чврстим стубовима наше православне вере и велике државне идеје слободне и независне српске државе, коју су градили наши највећи владари", рекао је Поповић.

"И сваки од њих, када се год враћао Хиландару, и када год је помагао Хиландар, градио је јаку, слободну и успешну Србију. То је визија и председника Александра Вучића", закључио је министар, истиче се у саопштењу.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво