Читај ми!

Почео нови циклус наградне игре "Узми рачун и победи", прво извлачење 15. маја

Данас је почео нови циклус наградне игре "Узми рачун и победи", у игри су рачуни и слипови издати од 1. априла. Прво од шест извлачења је 15. маја, а још један круг извлачења крајем године. У наградном фонду је 16 станова и 60 аутомобила. Бољој наплати ПДВ-а у најкризнијој години, допринела је и фискална дисциплина подстакнута наградном игром, оцењује министар финансија.

Готово 12 милиона послатих коверата са рачунима вредним 76 милијади динара у претходној наградној игри мерљиво је и бољом наплатом пореза.

"Укупно смо израчунали да је само у тим рачунима било 100 милиона евра пореза на додату вредност. Апсолутно смо успели да подигнемо свест грађана да се боримо против сиве економије, да је веома важно да сваки грађанин приликом куповине узме фискални рачун", поручује министар финансија Синиша Мали.

Најавио је и доношење нове стратегије Владе Србије за борбу против сиве економије

У односу на број становника највише коверата послали су Врањанци, сваки више од пет. Наградни фонд од 180.000 евра поделиће девет најуспешнијих општина. Грађани ће бирати у шта ће тај новац утрошити.

"Уређење трга испред споменика Чика Мити, а други дечије игралиште са стадионом у једном густо насељеном делу града", наводи Слободан Миленковић, градоначелник Врања.

"Даље опремање нашег Дома здравља или проширење јаслица у насељеном делу Сивац", истиче Дамјан Миљанић, председник Општине Кула.

У конкуренцији је била 181 локална самоуправа, наградни фонд за њих остаје исти док је за добитнике награда у новом циклусу број станова и аутомбила већи.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво