Читај ми!

Скијање спасило српски туризам у условима пандемије, можда на стазама и за Ускрс

Током ове зиме скијало се 137 дана на Копаонику, пуних 100 дана на Старој планини и 95 дана на Торнику. Овогодишњу сезону скијања обележили су одлични услови за зимске спортове са пуно снега, али и строге епидемијске мере. Директор "Скијалишта Србије" Дејан Ћика најавио да ако временски услови буду дозволили, отвориће се скијалишта и за ускршње и првомајске празнике.

Можда тако није изгледало у децембру, али април је превазишао сва очекивања љубитеља скијања. 

Директор "Скијалишта Србије" Дејан Ћика рекао је да тренутно на планинама има довољно снега, и да иако је сезона званично завршена 18. априла, ако не буде великих температурних изненађења, скијалишта ће се отворити за ускршње и првомајске празнике.

"Имамо праксу од 2016. године да сваке године обарамо своје рекорде. У оваквим условима радили смо непрекидно више од четири месеца, било је скијања 140 дана у условима короне, када ниједно друго скијалиште није радило", навео је Ћика и додао да је скијање на неки начин спасило српски туризам.

Напоменуо је да је на Копаонику било 280.000 скијаша, са Златибором и Старом планином 370.000 скијаша, што су изванредни резултати.

"Радили смо пуном паром, пуним капацитетом и потпуно безбедно. Придржавали смо се свих мера. Организовали смо приступ жичарама, делили маске свим корисницима, мада су скијаши најзаштићенији", нагласио је директор "Скијалишта Србије" и додао да је скијање у доба короне најбезбеднији спорт када су скијаши на стази.

Према његовим речима, редари на скијалиштима су били и корона редари, који су опомињали скијаше о мерама, а у неким случајевима и одузимали ски-пас због непоштовања мера како не би дошло до затварања скијалишта.

Очекује и након летње сезоне да ће ово бити рекордна година за "Скијалишта Србије".

Коначно је завршен и велики пројекат, жичара на Копаонику, која је Брзеће спојила са ски-центром.

Ћика истиче да је то најзначајнија инвестиција у туризму која је завршена ове године и веома су задовољни како се показала у експлоатацији у последња два месеца, превезено је 50.000 корисника.

Нада се да ће летња сезона кренути средином јуна, за то време треба да се провери опрема за следећу сезуну, а у припреми су и велики планови за нове пројекте.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво