Читај ми!

Уручене награде Града Београда

У оквиру манифестације "Дани Београда" додељене су награде града Београда за 2019. и награде "Деспот Стефан Лазаревић" за 2020. које се додељују први пут. Свечано је откривен и споменик Деспоту Стефану Лазаревићу у главном граду.

На дан када су, 1867. кључеви Београда предати Кнезу Михајлу, а турску стражу на Калемегдану заменили српски војници, награђују се они који век и по касније чине најлепшу слику престонице.

Зоран Радојичић, градоначелник Београда рекао је да смо прешли дуг пут од тих времена до данас.

"Данас је Београд модерна европска престоница. Београд пре свега чине људи и све оно што они раде. Ваша посвећеност, ентузијазам, вредан рад и херојство доприноси да наш град још брже напредује и да се његова слава преноси и ван граница наше земље", истакао је Радојичић.

Слоган манифестације Дани Београда "Култура је победник", потврдили су добитници награде.

"Ја сам се у овом граду родио и у овом граду сам провео највећи део свог живота и где год да одем то је део мог идентитета", нагласио је глумац Милош Биковић.

Оперска уметнца Јадранка Јовановић истакла је да је веома поносна и радосна што је добитница награде која носи име града Београда.

Да се стварало и у доба пандемије показали су добитници награда за прошлу годину. Истакнути појединци из области уметности, науке, медицине, архитектуре, образовања, спорта и херојских дела.

"Као што је Соломон рекао, постоји време када се сеје, постоји време када се оре и време када се жање. Награде су онај тренутак када се жање", рекао је др Драган Симеуновић професор Факултета политичких наука.

Награду за херојско дело добио је Бранко Антић, таксиста из Београда који је покренуо акцију бесплатног такси превоза за све медицинске раднике.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво