Читај ми!

Оптужбе Маринике Тепић и одговор Драгана Марковића Палме и Зоране Михајловић

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић изнела је оптужбе на рачун председника Скупштине општине Јагодина и лидера ЈС Драгана Марковића Палме за подвођење жена и девојчица у Јагодини. Марковић одбацује оптужбе и истиче да је реч о "најгнуснијим лажима које је икада чуо". Насиље треба пријавити, а не ћутати, каже Зорана Михајловић.

На конференцији за новинаре у седишту ССП-а је емитован и снимак наводног сведочења мушкарца чији је идентитет заштићен и лик замагљен, а који тврди да је упућен у те случајеве.

Мариника Тепић је рекла да је то разлог да тужилаштво реагује, а да влада падне, јер је, како каже, Марковић део владајуће већине.

Лидер Јединствене Србије Драган Марковић одбацио је оптужбе Маринике Тепић о подвођењу жена у Јагодини, истичући да је реч о "најгнуснијим лажима које је икада чуо".

Како је навео у саопштењу, једино тачно што је рекла је то да ће неко због свега морати у затвор.

Он ће већ сутра, како наводи, отићи у Тужилаштво, али додаје да ће то морати да уради и Мариника Тепић како би доказала своје тврдње.

Очекује да се у Тужилаштву појави и мушкарац чије је сведоцење у видео снимку приказано на данашњој конференцији Маринике Тепић. "Ако неко говори истину, тај се не крије", додао је Марковић.

Потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић каже да је срамотно и страшно ако је Мариника Тепић знала за случајеве злостављања и подвођења девојака, а да је о томе је ћутала.

Први пут чујем за случајеве које Мариника наводи, али позивам је још једном да ако зна за то, нека пријави надлежним институцијама, уместо што тако осетљиву тему, како каже, користи за политиканство и скупљање поена. Она је истакла да је то недопустиво и погрешно, додавши да се поставља и питање Тепићкиног саучесништва.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво