Читај ми!

Ромски центар тражи реакцију надлежних због навода о поступању полиције према дечаку у Брусу

Ромски центар за жене и децу "Даје" затражио је реакцију надлежних због, како наводе у саопштењу, злостављања које је приликом привођења у полицијску станицу у Брусу претрпео малолетни дечак ромске националности. МУП саопштава да ће испитати све околности и у складу са утврђеним чињеницама поступити у складу са законом.

Шеснаестогодишњи Д.В. болује од епилепсије и породица страхује да је тај догађај нарушио његово здравље.

 

Отац, једини старатељ малолетног дечака, пријавио је јуче око 18 часова случај СОС служби ромског центра "Даје".

О привођењу сина сазнао је, каже, од познаника полицајца тек када му је пружена помоћ у Хитној служби јер му је током испитивања позлило.

"Како се десило, супруга ми прича пред тим полицајцем, како је Денис добио ударац од полицајца, стегао за врат, пукла му је дуксерица. Светлана је рекла: 'Немој да ми малтретираш дете. Дете ми је болесно'", испричао је Драги Васић, отац малолетника.

Из Ромског центра кажу да је осим родитеља по закону неопходно присуство стручног лица.

"Ми чланице Ромског центра за жену и децу 'Даје' најтеже осуђујемо овакав догађај и захтевамо да унутрашња контрола што пре испита околности које су довеле до оваквог догађаја и утврди одговорност за злоупотребу службеног положаја над малолетним дететом", нагласила је Нада Ђуричковић из Ромског центра "Даје".

 

Лекари Хитне помоћи тврде да је дечака полиција спровела у свесном стању. Био је узнемирен и жалио се на болове у врату. Видљивих повреда није било. То је потврдио и педијатар школског диспанзера који је дечака данас прегледао. С обзиром на околности упутио га је на лабораторијске анализе.

"Да, дали смо изјаву ми, сад је супруга моја тренутно у Суду, даје изјаву, с адвокатом", потврдио је Васић да су поднели изјаву Основном суду. Такође, потврдио је и да ће поднети кривичну пријаву.

Малолетник из Бруса је, како сазнаје РТС из поузданих извора, приведен после неодазивања на позиве полиције, а доводи се у везу с крађом олука.

Основно тужилаштво у Брусу истражује случај поступања у полицијској станици према малолетном лицу и наводе о његовом малтретирању. 

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво