Читај ми!

Стефановић: "Мигови-29" из Белорусије стигли у Србију

Ремонтована два авиона "миг 29" стигла су из Белорусије у Србију, потврдио је за РТС министар одбране Небојша Стефановић.

Небојша Стефановић је гостујући у Дневнику 2 навео да је то део договора председника Александра Вучића са председницима Русије Владимиром Путином и Белорусије Александром Лукашенком и додао да захваљујућим тим договорима Србија има импресивно ратно ваздухопловство.

"Два ремонтована 'мига 29' стигла су у Србију из Белорусије. Они су стигли расклопљени, тако се транспортују и они ће у наредном периоду бити у саставу нашег ратног ваздухопловства", додао је Стефановић. 

Министар је гостујући у Дневнику РТС-а  навео да су грађани Србије током вежбе "Одговор 2021" имали прилику да између осталих виде и "Ми-35" хеликоптере, за које каже да су импресивна снага наше војске - наше земље.

Подвукао је и да су на данашњој вежби приказана савремена борбена средства и наоружање, којима је наша војска данас опремљена.

"Могли сте да видите и платформе 'Мали Милош', и 'Велики Милош', 'Лазар' и 'Пасарс' - и све оно што је гађало данас", рекао је министар и додао да ће у наредних годину, две још наоружања које се развија бити приказано. 

Истакао је и да су припадници МУП-а и Војске показали да Србија може да се ослони на њих у рату, као што се сваког дана ослања на њих у миру.

"Могли сте да видите колико смо као земља напредовали и оснажили наше снаге. Како смо добро извели вежбу у веома сложеним условима. Могли сте да видите како су наши пилоти хеликоптера и сви ови људи који су управљали 'панциром' као новим средством, тенковима, оклопним транспортерима, вишециљним бацачима, ракетама типа 'пламен' били сконцентрисани и прецизни", наводи Стефановић.

Говорећи о здруженом дејству он је истакао да се све више се мењају околности, претње постају хибридне, и додао да све може бити безбедносни изазов и претња.

"Важно је да су сви добро уиграни у садејству", рекао је министар.

Додаје да су сви спремни да у сваком тренутку штите интерес и безбедност грађана Србије.

Гост Дневника 2 је навео и да се председник Србије и врховни командант Александар Вучић уверио да је српска полиција спремна да по његовом наређењу одмах постане борбени део оружаних снага Србије.

"Добили смо високу оцену председника Србије који је рекао да је изузетно задовољан оним што је приказано на оба полигона и сви смо поносни и на ту оцену и на оно што су наше јединице могле да покажу", навео је министар.

уторак, 16. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво