Читај ми!

Војнотехнички институт јачи за 70 запослених

Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић уручио је решења о пријему у професионалну војну службу на неодређено време у Војнотехничком институту за 70 новозапослених, међу којима је највише младих истраживача. Стефановић им се том приликом захвалио што су одабрали да раде за своју земљу и њен систем одбране.

Стефановић је изразио задовољство што таква врста и младости и знања долази у Војнотехнички институт.

"Ви сте својим знањем, посвећеношћу и марљивошћу показали да завређујете да будете део велике породице Министарства одбране. Увек је велики понос радити за своју земљу, своју војску и своје Министарство одбране. То је такође и прилика да се помогне својој земљи и прилика да се стекну нова знања, каква се осим у ВТИ ретко где могу стећи у овом делу света", рекао је Стефановић.

Пожелевши им добродошлицу у Министарство одбране, министар је истакао да су људи једна од кључних ствари који су недостајали Војнотехничком институту, подсећајући да је ова установа некада, са 650 запослених, била носилац развоја целе Војске.

"Ми се поносимо тиме што желимо да наша војска увек буде ослоњена на сопствену памет, на наше наоружање, на наше модернизације, на могућности да развијемо своју беспилотну летелицу. Важно је да можемо да развијамо свој оклоп за тенк, своје ракетног гориво, своја нова возила, нову артиљеријску муницију и све остало на чему ВТИ ради свакога дана",   истакао је Стефановић.

Министар се, такође, захвалио и свима који раде у ВТИ, а који су уз све те недостатке, проблеме, уз беспарицу, и даље производили врхунске резултате, додајући да су предузете мере да се научноистраживачки кадар, уз повећања плата свим припадницима система одбране, и додатно новчано стимулише.

"Одлучио сам да омогућим да се запослени, који покажу марљивост и жељу да напредују својим радом, могу наградити са 20 процената. Поред тога, од мајске плате, дакле у јуну, сви научници и истраживачи ће имати и на то додатних 25 процената на плату, за шта смо обезбедили новац",  најавио је Стефановић, истичући да се на тај начин показује да се цени знање и стручност.

Он се на крају још једном захвалио новозапосленима што су изабрали да дођу да раде у овој еминентној установи.

Уз добродошлицу новим колегама, директор Војнотехничког института пуковник др Бојан Павковић истакао је да реч о веома важном дану за ВТИ, додајући да ће од 70 нових колега, 52 радити у истраживачким секторима, бавећи се директно развојем наоружања и војне опреме, а остали ће бити ангажовани у секторима за подршку. Тај број у овом моменту, како је нагласио, представља чак 18 посто од тренутног бројног стања Војнотехничког института. Пуковник Павковић је најавио да ће ВТИ ускоро имати и нове конкурсе и циклусе стипендирања за младе истраживаче.

 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво