Читај ми!

Докторку Цица Мицу ни коронавирус не спречава да децу лечи осмехом

Црвени носић, мало јаке шминке и Тијана Момчиловић се претвара у докторку Цица Мицу. О медицини заправо не зна ништа, али лечи срца и то она најважнија – дечја. Коронавирус је покушао да је спречи у њеној мисији, али она је пронашла начин да забави децу.

Тијана Момчиловић или докторка Цица Мица каже да је од колега из света преузела идеју како да забави децу у време пандемије.

"Они су кренули са доктор кловн онлајн разговорима и имају разговоре са сваким дететом понаособ, а то је заправо оно што смо ми радили пре пандемије. Улазили смо у сваку собу, са сваким дететом се руковали, што више мислим да нећемо, али сада можемо да причамо са њима. Исти је принцип, само физички нисмо са њима у соби", објашљава Момчиловићева.

Истакла је да је све осмишљено да се што мање оптерећују болнице, као и да се доктори кловнови о свему договарају са родитељима или старатељима.

"Све болнице са којима смо ми сарађивали и радили раније су обавештене о нашем раду, прихватиле су тај наш нови начин рада, али је на родитељима да нас контактирају и да закажу доктор кловн онлајн састанак", додала је Момчиловићева.

Истакла је да ће на овај начин доћи до више деце, као и да је то велика предност.

"Ово је сада прилика да деца која се лече свуда по Србији могу да ступе у контакт са нама, тј. могу да закажу преглед и постану наши пацијенти", каже чувена докторка Цица Мица.

Ипак, каже, дружење на онлајн начин носи и потешкоће.

"Ми бисмо раније ушли у собу и онда одмах ту одмериш прво у каквом је расположењу дете, да ли има неке страхове према теби, видиш какве играчке има, можда видиш обележје неког фудбалског клуба па знаш за кога навија... Можеш тако да му приђеш много лакше и његове играчке да користиш као реквизите. Ово сада је за нас задатак мало тежи", каже Момчиловићева.

Нагласила је и да су се ужелели дружења са децом у болницама.

"Ја се надам да ћемо ми ускоро да се вратимо у болнице", поручује докторка Цица Мица.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво