Хуманитарац Симић после продаје Роналдове траке: Надам се да људи сада неће стати

Јован Симић из Хуманитарне организације "Заједно за живот" који је организовао аукцију капитенске траке Кристијана Роналда за лечење Гаврила Ђурђевића рекао је да је задовољан акцијом, али да још није прикупљено довољно новца.

Капитенска трака Кристијана Роналда коју је бацио после меча између Србије и Португалије на аукцији је достигла цену од 7.500.010 динара, акција је организована за малог Гаврила Ђурђевића који је оболео од тешке неуро-мишићне болести, за чије лечење је потребно 2,5 милиона евра.

Јован Симић из Хуманитарне организације "Заједно за живот", који је организовао аукцију за продају капитенске траке рекао је да је за три дана учествовало око сто људи, који су остављали праве понуде.

"Ово је највећа цена за појединачни предмет у Србији која је излицитиран у хуманитарне сврхе код нас. Ово је превазишло и нека моја очекивања. Са овом цифром можемо да будемо задовољни", навео је Симић гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Према његовим речима, ова акција имала је велики медијски одјек и самим тим и велики број послатих СМС порука за Гаврила Ђурђевића.

"Битно је што људи из медија дају овоме пажњу, пошто је потребно 2,5 милиона евра, јер све ово је једна шира битка", каже Симић.

Многи су покушали да злоупотребе акцију, нудили су нереалне суме.

Симић додаје да никада није било сумње да ће да победе људи који су нормални и који су пристојни.

Наводи да се десио тежек дан, пошто није постојала трећа смена која брине о сигурности лицитације, али током јутра је, како каже, фирма за лицитацију све довела у ред.

"Мени је то јутро од када се бавим хуманитарним радом, већ седам година, остало као најтеже зато што је могло да буде компромитовано нешто што је било прелепо и имало потенцијала да сакупи пуно пара, као што и јесте. Хвала свим људима и медијима јер смо успели да све вратимо на прави колосек", навео је хуманитарац.

Симић је рекао да још није ступио у контакт са родитељима дечака, да је радио све из позадине и да се нада да ће се ускоро чути.

Како каже, до овог тренутка је сакупљено мало више од 600.000 евра што значи да је потребно још милион и 900.000 и позвао је све људе да и даље буду активни како би се тај новац прикупио.

"Надам се да људи неће сада стати и да ћемо да изгурамо до краја", рекао је хуманитарац.

Одговарајући на питања, истакао је да Кристијано Роналдо има везе са акцијом само зато што је бацио траку, а да је ватрогасац Ђорђе који је покупио траку као и остали ватрогасци хероји у овој причи.

"Дошли смо до Кристијана, али није битно шта је рекао. Роналдо нема везе са овом акцијом, ово је акција ватрогасаца која се претворила у акцију свих добрих људи Србије", закључио је хуманитарац Симић.

За Гаврилово лечење недостаје још новца, сви који желе могу послати поруку тако што упишу  973 и пошаљу на 3030. 

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво