За викенд ригорозне контроле саобраћаја, полицијска возила имају нове могућности

Пре неколико дана полиција је на Зрењанинском путу зауставила аутомобил којим је под утицајем алкохола и психоактивних супстанци управљао 34-годишњи мушкарац. Како је саопштио МУП, он је возио са 1,52 промила алкохола у крви и под дејством канабиса и амфетамина.

Полиција по статистици највише таквих возача проналази за викенд и већином се ради о млађим особама. Још на почетку пандемије прошле године полиција у Паризу је издала саопштење да се корона и стрес не могу лечити марихуаном и кокаином док се учествује у саобраћају.

Код нас најављују још ригорозније мере за викенд, нарочито после 22 часа када је оваквих возача највише.

"У возилу постоји читач биометријских докумената и то се односи на проверу индентитета лица, односно на проверу возила", наводи Бобан Миленковић из МУП-а Србије.

Уколико патрола посумња у психофизичке способности возача могуће је, иако нема апарат за откривање дроге на лицу места, да возача спроведе у прву медицинску установу да би га тестирали.

"Камере у систему видео-надзора могу документовати низ саобраћајних прекршаја. Наравно, оне документују и то да ли је власницима возила истекла регистрација и у нареденом периоду власницима тих возила биће послато неколико хиљада прекршајних позива због документованих саобраћајних прекршаја", истиче Миленковић. 

Нова возила полиције опремљена су и најсавременијим уређајима за читање таблица где одмах виде да ли је возило регистровано и нерегистрованим возилима или возилима које потражују извршитељи или неки други органи на лицу места се скидају таблице, а она плене.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво