Читај ми!

„Илустрације" - изложба за маштање са поруком

У Малој галерији УЛУПУДС-а Маја Гузина представила се публици изложбом „Илустрације". На једној поставци, духовите илустрације из новина и часописа, поучне - оне које су намењене деци и маштовите - оне које ствара по својој жељи.

Илустрација и сликарство су две области чија је заједничка тачка игра. Код оба уметничка израза најбитнија је порука. 

„Илустрација и уљана, или било која штафелајна слика, захтева добру идеју и захтева да буде оплемењена неким ликовним елементима који ће да привуку гледаоце односно читаоце.Та машта која илустрацију и слику чини игром је уствари та тачка која их спаја", рекла је ауторка Маја Гузина.

Новинска илустрација се ради у року, по задатој теми, често на малом простору где се акцентује један мотив.

Многе актуелне догађаје је Маја Гузина илустровала, али када ради за децу, то је чини радосном, а те илустрације су маштовите, колоритне, искрене и дају јој неограничене могућности.

„Мора да садржи занимљиве облике, боје, разлике у величинама, рецимо - велики див, мали миш итд, нешто што ће да импресионира дете и да га подстакне да и даље машта, да се развија, да буде конструктивна илустрација", додала је Гузина.

За свој посебан уметнички израз, поред академије, захвална је и свом преминулом оцу, Ранку Гузини, нашем познатом карикатуристи.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво