Читај ми!

Преминуо некадашњи министар грађевине и директор "Мостоградње" Дејан Ковачевић

Дејан Ковачевић, министар грађевине у другој влади Мирка Марјановића и некадашњи директор "Мостоградње" преминуо је у Београду у 85. години. Телеграм саучешћа упутио је председник Народне скупштине и СПС-а Ивица Дачић, нагласивши да је Ковачевић својим радом дао велики допринос обнови Србије.

Дејан Ковачевић је током богате каријере радио на изградњи хидроелектране "Ђердап", мостовима у Београду, на великим пројектима широм бивше Југославије и у иностранству.

За време мандата Мирка Марјановића био је Министар без портфеља задужен за капиталне инвестиције, а потом Министар грађевинарства.

Радио је на обнови земље после бомбардовања 1999. године и био председник Републичке комисије за утврђивање ратне штете.

Добитник је бројних признања, члан Социјалистистичке Партије Србије од њеног оснивања.

"Са дубоким жаљењем сам примио вест о смрти Дејана Kовачевића, доказаног истинског пријатеља, истомишљеника, саборца и градитеља који је својом посвећеношћу и вредним радом дао велики допринос у Обнови Земље", наводи се у телеграму саучешћа Ивице Дачића.

Председник Скупштине наводи да ће Ковачевић остати упамћен као врсан професионалац и одличан познавалац терена, као градитељ који градио мостове и правио веза између генерација и времена и као човек који је још много могао да понуди нашој земљи.

"До краја свог живота, увек одмерен остао је веран социјалистичкој идеји. Истински борац који ће остати упамћен по стручности. Његов одлазак, губитак је не само за његову породицу, него и за све нас који смо га познавали", написао је Ивица Дачић.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво