Читај ми!

РТС одговара СББ-у: Ваши корисници нису странка у спору

СББ се у свом саопштењу које је пренела ТВ Н1, под насловом "РТС не може да забрани нашим корисницима да гледају програм Јавног сервиса", позвао на неправноснажну одлуку Привредног апелационог суда у Београду којом је поступак по РТС-овој тужби против СББ-а из маја 2018. године, враћен Привредном суду у Београду на поновни поступак.

Чињенице о овом спору су следеће: одлуком Привредног суда у Београду коју је Привредни апелациони суд сада у претежном делу укинуо, биле су незадовољне, у појединим њеним деловима, обе стране и обе су се на њу жалиле.

Једини део у коме је пресуда опстала, јесте онај у коме је суд нашао да је надлежан да по тужби одлучује, а из разлога што је СББ чак и то спорио.

РТС никада од суда није тражио да забрани корисницима СББ-а да гледају програм Јавног сервиса.

Корисници СББ-а нису уопште странка у том поступку, а да би суд могао било шта да им забрањује.

Напротив, РТС је тражио, а тражи то и даље, да суд СББ-у забрани да повређује права која РТС има на основу Закона о ауторским и сродним правима, конкретно право произвођача емисије из чланова 133 до 136. тог Закона.

Оно што СББ упорно одбија, а због које чињенице је у мају 2018. године и поднета ова тужба, јесте да и та компанија поштује права РТС-а и закључи уговоре којима ће дистрибуцију наших садржаја легализовати, као што су то урадили и други дистрибутери, те да накнади штету коју је РТС-у због претходног кршења права нанео.

РТС верује да ће Привредни суд у Београду у поновљеном поступку нашу тужбу усвојити, а разлог таквом уверењу јесте чињеница да је у поступку који смо, у упоредивој ситуацији водили против Пинка, а поводом њиховог кршења права РТС-а посредством платформе "КликПинк", одлуку у корист РТС-а, још у октобру 2018. године, потврдио и Врховни касациони суд, као највиша судска инстанца у земљи.

Ништа више и другачије од онога што смо тада тражили од Пинка, и за шта су судови потврдили да имамо право, ни сада не тражимо од СББ-а.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво