Читај ми!

Михајловић: Згрожена сам сексуалним узнемиравањем на групама за дописивање, позивам жене да не трпе насиље

Потпредседница Владе Србије и председница Kоординационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић каже да је згрожена и шокирана последњим случајевима сексуалног узнемиравања и прогањања жена на разним групама за дописивање.

Зорана Михајловић је истакла да охрабрује сваку жену која је жртва недоличног понашања да то пријави надлежним институцијама.

"Kо сте ви, мушкарци, који мислите да имате право да жене малтретирате, уцењујете и понижавате? Охрабрујем сваку жену која је жртва оваквог недоличног понашања да исте пријави надлежним институцијама", истакла је Михајловићева.

Министарка Михајловић је подсетила да је држава, између осталог, изменила и Kривични законик, те да су сексуално узнемиравање и прогањање препознати као кривична дела.

"Зато позивам жене да не трпе насиље, понижавања и уцене, већ да случај пријаве полицији или да поднесу кривичну пријаву тужилаштву, јер нико не сме да вам прети и да вас ућуткује", истакла је Михајловићева.

Наглашава да је држава ту да створи услове да и жене и мушкарци имају једнака права за достојанствен живот, рад и развој.

"У борби против разних облика насиља, стереотипа и предрасуда, у борби за друштво у којем се негују толеранција, међусобно уважавање и емпатија, морамо сви да дамо свој допринос. Насилнике да осудимо, а децу и младе да учимо људским правима и потреби да једни друге поштују и помажу", рекла је Михајловићева.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво