Читај ми!

У Србији све више жена предузетница, а Лозничанке имају рецепт за успех

У Србији је све више жена на руководећим положајима и у предузетништву. Пример Лозничанки могао би да буде охрабрење и за друге. У Лозници на разне начине подржавају рад жена. Манифестација "Свет жена" већ 20 година промовише женско стваралаштво.

Од ручно прављеног сапуна у кухињи до фирме која производи органску козметику и извози на светска тржишта - тако је текао пут Олгице Самоиловић, најуспешније лозничке предузетнице која је 2020. године и понела награду "Цвет успеха за жену змаја" коју додељује Удружење пословних жена Србије.

"Награда је нешто што је мене изненадило, али морам да кажем да изузетну захвалност дугујем свим женама које раде у нашој фирми које чине опет велики број запослених преко 90 посто и ми се некако узајамно подржавамо," каже награђена Олгица Самоиловић, предузетница.

Највећи број Лозничанки бави се услужним делатностима, а број женских предузетничких радњи расте из године у годину. Отварањем нових фабрика смањио се и број незапослених.

"Данас постоји јако пуно подршке, старт уп предузећима, младим предузетницима, пре свега жена предузетницама и треба то искористити, јер женско предузетништво није ресурс који је довољно у нашој земљи још увек искориштен," истакла је Љиљана Матковић из Удружења пословних жена "Креативна визија".

Град Лозница подржава рад жена

Снежана Перић, директорка Туристичке организације Лозница каже да тај град на разне начине подржава рад жена. Конкретно, наводи, да то чине путем Туристичке организације града, која подржава њихов рад и логистички и финансијски у делу организовања етно базара.

Већ двадесет година у марту се одржава и манифестација "Свет жена" која промовише женско стваралаштво.

"Ми смо овде сведоци у граду Лозници да су жене на многим значајним функцијама од саме скупштине града, па преко директорки разних установа, па даље у здравству, просвети, школству, у култури,"потрђује Снежана Нешковић Симић, директорка Центра за културу "Вук Караџић".

У Лозници ће се до краја марта кроз различите догађаје говорити о значају оснаживања жена, а током читаве године, кажу, радиће на унапређењу њиховог положаја.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво