Читај ми!

Нова наградна игра "Узми рачун и победи" почиње на пролеће

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали, потписујући уговор са добитником стана у насељу Београд на води, истакао је да ће нова наградна игра "Узми рачун и победи" почети на пролеће ове године, саопштило је Министарство финансија.

Синиша Мали најављује да ће нова наградна игра имати два круга – један већ на пролеће, а други на јесен, односно зиму ове године.

"Позитивна атмосфера око наградне игре и фискалних рачуна даје свој резултат у пракси, а ми ћемо сигурно у наредних пар недеља, брже него што било ко очекује, а након анализе резултата ове наградне игре, изаћи са идејом и предлогом још једне наградне игре. Већ сада знамо да ћемо имати два круга наградне игре – један већ на пролеће, а други на јесен, односно зиму ове године", рекао је Мали.

Добитник највредније награде другог кола наградне игре Драгослав Илић из Великог Градишта захвалио је Влади Републике Србије и министру финансија и истакао да не може да сакрије изненађење и одушевљење. Каже да је за велику радост целе породице заслужна супруга Санела, јер је коверта коју је она послала извучена из базена у којем се нашло око 12 милиона коверата.

"Још увек сам под утиском. Супруга је послала преко стотину коверата, али ја сам скупљао рачуне. Стан дефинитивно иде синовима, њихов је, посебно када крену у више школе", рекао је Илић.

Министар финансија честитао је срећном добитнику и рекао да је презадовољан одзивом грађана за учешће у наградној игри, али и свешћу која се развија када је у питању борба против сиве економије и нагласио да тиме помажу да се гради лепша, боља и успешнија Србија.

"Ова наградна игра је дефинитивно показала позитивне резултате, јер људи говоре о фискалним рачунима. Ми смо у прва два месеца ове године имали, веровали или не, суфицит у буџету, наплата ПДВ-а је знатно боља него што смо планирали, и то за скоро 9 милијарди динара", рекао је Мали.

Он је посетио да је у оквиру наградне игре "Узми рачун и победи" укупно подељено 60 аутомобила и 12 станова – десет у насељу Земунске капије и два у Београду на води.

Поред министра Малог, уговор о стану у Београду на води, са најсрећнијим добитником у финалу наградне игре потписао је и директор Републичке дирекције за имовину Јован Воркапић.

Он је честитао Драгославу Илићу и нагласио да је наградна игра показала позитивне ефекте, који ће тек бити видљиви, пре свега јер је узимање фискалних рачуна приликом куповине постала навика.

Наградну игру "Узми рачун и победи" организовала је Влада Републике Србије, уз подршку НАЛЕД-а и део је активности предвиђених Националним програмом за сузбијање сиве економије.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво