Читај ми!

Тридесет година дописништва РТС-а у Чачку

Пре тачно 30 година почело је да ради дописништво РТС-а у Чачку. Од тада наше колеге свакодневно извештавају о догађањима у Моравичком округу.

Дописништво из Чачка први прилог емитовала је у марту 1991 о ревији филмова из Кинотеке.  Да оформи малу екипу, за Бранка Стевановића, првог уредника био је велики изазов.

"Кад су ми рекли да то морају да буду млади људи који су били спремни да раде нон-стоп, под свим условима, тако да сам се ја определио, неки избор који сам могао у том тренутку и то се показало као добро", присећа се Бранко.

Две године касније отворен је студио, па је и из Чачка било могуће слање и емитовање прилога, али и реализација "Хронике Моравичког округа" и других емисија уживо.

"Добро вече из Телевизијског центра у Чачку. Поштовани гледаоци дружење у троипочасовној емисији "Србија данас суботом" почињемо овде, на врху Овчара где се налазе и уређаји Радио телевизије Србије који и овога пута омогућују да слика и звук које емитујемо из наших студија допру до вас", тако је звучала најава емисије дописништва.

Године су пролазиле, мењао се број запослених, а рад са репортерским микрофоном колеге који су отишли у пензију још увек препричавају.

"Мислим да сам срела много занимљивих људи, да сам имала срећу да упознам даровиту децу, да о њима пишем, да радим дивне репортаже из Овчарско кабларске клисуре, о Малој српској светој гори, да чујем мудре савете старина са Каблара, да од Рудника до Јавора будемо стално на терену, да бележимо многе лепе и квалитетне ствари", каже новинарка и уредница Милица Допуђа.

Да о свему сазнамо више, али и да стигнемо до удаљених предела помоћ имамо од гледалаца, а у сусрет новим причама често морамо савладати бројне препреке.

Свакодневно бележимо и проблеме суграђана, радујемо се њиховим успесима, али и откривамо занимљивости и лепоте овог дела западне Србије. Тема увек има за све емисије наше телевизије.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво