Читај ми!

Постхумно писмо и телеграми саучешћа поводом смрти градоначелника Загреба

Народни посланик и председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма послао је постхумно писмо градоначелнику Загреба Милану Бандићу. Радојичић и Мали упутили телеграме саучешћа.

Палма је истакао да се у Загребу срео са Бандићем и да је то био први сусрет два политичара, једног из Хрватске, другог из Србије, чије главне теме нису биле националистичке, већ како да се иде напред, сарађује, повећа економска сарадња, у циљу побољшања живота грађана Хрватске и Србије.

Политичари чије су главне теме националистичке и свађају свој народ са другим народима, наносе штету грађанима, навео је Палма у писму.

Грађани хоће да виде дела, а не стално потенцирање нечега што је било лоше и за једне и за друге, истакао је он и додао да свако мисли да је он највећа жртва, те да историја треба да оцени ко је највећа жртва.

Палма је навео да је његов сусрет са Бандићем протекао као да су се познавали 30 година и нагласио да је штета што није могао да дочека да реализује све оно што му је тада говорио, везано за бољи живот грађана Загреба и Хрватске.

О твојој величини Милане Бандићу говори и чињеница да си шест пута биран за градоначелника главног града једне државе, навео је у постхумном писму градоначелнику Загреба, Драган Марковић Палма, који је на позив Бандића, боравио у Загребу 2. новембра 2018.

Марковић је упутио саучешће породици Милана Бандића и грађанима Загреба и Хрватске.

Радојичић и Мали упутили телеграме саучешћа

Поводом смрти градоначелника Загреба Милана Бандића градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић упутио је телеграм саучешћа Управи Града Загреба.

Изражава најдубље саучешће најпре породици, али и свим грађанима Загреба као и целој Управи Града, поводом изненадне смрти мог драгог колеге, градоначелника Милана Бандића.

"Маратонац, штавише ултрамаратонац како у политици тако и омиљеној спортској дисциплини, размишљао је и делао на дуге стазе. Имао је визије које је успешно остваривао, пре свега мислећи на оне који су му толико пута поверили да брине о Загребу", написао је Радојичић у телеграму.

Додао је да је Загреб током Бандићевог мандата пролазио кроз бројне изазове, а да је он је увек био ту и борио се за добробит свих грађана, али да у најтежој, личној бици са болешћу "нажалост није успео да победи".

Министар финансија у Влади Републике Синиша Мали упутио је данас телеграм саучешћа Управи Града Загреба и породици Бандић поводом смрти градоначелника тог града Милана Бандића.

"Примите изразе мог најдубљег саучешћа. Као некадашњи градоначелник Београда имао сам прилику да се сусретнем са градоначелником Бандићем и знам са колико енергије и посвећености је радио тај посао. Бити градоначелник једног града значи будити се и ићи на починак са проблемима својих суграђана и свакодневно учествовати у малим и великим биткама за град. Господин Бандић је тако живео и радио више од 20 година и његов град и суграђани ће то памтити. Почивајте у миру, градоначелниче", наводи се у писму саучешћа.

Београд се са тугом опрашта од пријатеља, градоначелника Загреба Милана Бандића који је својим примером дао важан путоказ у изградњи добросуседских односа, изјавио је  председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић поводом Бандићеве смрти.

"Енергија, коју је не штедећи себе професионално улагао свакога дана, потицала је из безусловне љубави према Загребу чијим је интересима и циљевима остао привржен до последњег тренутка", навео је Никодијевић.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво