Читај ми!

Још један протест у Грачаници због хапшења седам средњошколаца

У Грачаници су друго вече за редом мирно протестовали родитељи, родбина и другови седам средњошколаца ухапшених због масовне туче у близини школе у Лапљем Селу.

Они захтевају ослобађање седам ухапшених младића и укидање притвора од месец дана, тврдећи да се ради о физичком обрачуну две групе средњошколаца, а никако о планираном нападу на Н. Р., сина политичара Ненада Рашића.

Родитељи су вечерас пренели да је у тучи повређен средњошколац И. М., данас отпуштен из болнице, нападнут од групе младића у којој је био Н. Р..

Родитељи и родбина ухапшених младића указују на потребу смиривања политичких тензија, и избегавања политичких конотација након туче средњошколаца.

Пре подне данас стотинак ученика средње школе у Лапљем Селу окупило се испред полицијске станице у Грачаници на мирном протесту због одређивања једномемесечног притвора седморици њихових другова.

Они траже ослобађање њихових другова, са порукама помирења - "Не брат на брата већ брат за брата", "Наша браћа, нема моје твоје", "Увек слога, никада свађа".

Основни суд у Приштини, огранак у Грачаници, одредио је у среду меру судског притвора осумњиченима за учествовање у тучи у Лапљем Селу.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво