Читај ми!

Екипи РТС-а саопштено да не може да уђе на КиМ

После четири дана чекања на административном прелазу Јариње, екипи РТС-а је званично саопштено да не може да уђе на Косово и Метохију, јер наводно нису доставили захтев официру за везу Дејану Павићевићу.

Уредница Светлана Вукмировић каже да је образложење Приштине неосновано и неозбиљно, као и да је реч о смешном изговору, јер медијски радници не треба да најављују долазак 72 сата раније преко официра за везу.

Официр за везу Дејан Павићевић потврдио је да новинари немају обавезу да се најаве како би прешли у јужну покрајину, као и да је све време био у контакту са екипом РТС-а.

Павићевић је за Удружење новинара Србије рекао да се по Бриселском споразуму прелазак новинара не најављује "апсолутно никад".

"Ово важи искључиво за највише државне званичнике. Ја сам од почетка у контакту са екипом РТС-а, о овом случају упознате су одмах све стране. Ми ћемо сада тражити од Брисела да предузме конкретне кораке, јер је ово флагрантно кршење Споразума, слободе кретања и права новинара на слободу извештавања. Ово је антицивилизацијски чин и тражићемо да се то прекине", рекао је Павићевић, саопштио је УНС.

Наша екипа која ради емисију "Право на сутра" о животу на Косову и Метохији, враћа се за Београд.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво