Читај ми!

Сава Јањић: Kосовска полиција крије истину од јавности

Игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић саопштио је да косовска полиција "филтрира извештаје" за јавност о збивањима на Kосову, а да комплетне извештаје добијају само представници међународне заједнице.

Јањић се на Твитеру огласио након што је обелодањен извештај косовске полиције упућен међународним мисијама да је група Албанаца ухваћена у крађи археолошких остатака у испосници Светог Петра Kоришког код Призрена.

"Само међународне мисије добијају комплетне полицијске извештаје, док се лажна слика наводне владавине закона представља јавности. Није ни чудо што Kосово остаје чвориште корупције и организованог криминала с тако једностраним приступом законима и правди. Зашто интернационалци то толеришу?", написао је Сава Јањић на свом Твитер налогу.

Полиција је у извештају међународним представницима навела да их је задржала у притвору од 48 сати. Наводи се да је приликом пребацивања у притвор један од четворице ухапшених побегао.

Игуман Сава додаје да је захвалан представнику међународне мисије који их је обавестио о овом вандализму.

"Kосовска полиција шаље само филтриране извештаје медијима и на тај начин спречава јавност да сазна шта се стварно догађа. Срамота, али уобичајена пракса на Kосову где владавина закона не постоји", оценио је Сава Јањић.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво