Читај ми!

Комеморација Ивану Бекјареву

Комеморација поводом смрти глумца Ивана Бекјарева одржана је у Југословенском драмском позоришту на Сцени "Љуба Тадић". Присуствовали су чланови породице, пријатељи и колеге, као и председник Скупштине Србије Ивица Дачић.

Окупљени су између осталог погледали инсерте из филмова у којима је играо Бекјарев и делове његових телевизијских интервјуа.

"Био је прва особа коју смо звали за све, нисмо сигурни јесмо ли успели да покажемо колико га поштујемо, волимо и ценимо", емотивним говором се обратила глумица Ива Штрљић, бивша студенткиња Бекјарева.

Глумац и водитељ Милан Калинић, такође студент Ивана Бекјарева, напоменуо је да је његов професор био страствени звездаш, али и велики глумац.

"Никада, баш никада није пропустио ниједно предавање", рекао је Калинић.

Од глумца су се опростили управница ЈДП Тамара Вучковић, колеге, а комеморацији су од колега присуствовали Бранка Петрић, Рада Ђуричин, Власта Велисављевић.

Бекјарев је преминуо 16. новембра од последица коронавируса, а последња пошта глумцу није могла да буде одржана због епидемиолошких мера.

Познати глумац и јунак многих серија, представа и филмова, сахрањен је 21. новембра у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Омиљен међу колегама 

Бриљирао је у свим жанровима. Публици је био драг, као ненаметљива звезда. Посвећен глуми, духовит и искрен, био је омиљен међу колегама.

"Мени се чинило да је Иван Бекјарев од оних глумаца који имају такву енергију на сцени, да је једноставно немогуће зауставити је. Понекад сам се шалио с њим на ту тему. Говорио сам му да ми се чини да он на сцени све може да уради, сем да одигра паузу", рекао је редитељ Никита Миивојевић.

Иван Бекјарев припадао је генерацији "Бојанових беба", талентованој класи која је по дипломирању примљена у Југословенско драмско позориште. Тако су створени сарадња која је трајала више од пет деценија и пријатељства за читав живот.

"Иван је био човек непоновљиве животне енергије, отвореног ума, посвећен позиву без остатка. Вредан, радознао, светски путник, много је путовао, био је хедониста у најбољем смислу те речи", каже глумица Светлана Бојковић.

Осим глумом, бавио се и водитељским послом, био је професор глуме на Академији уметности БК, дугогодишњи селектор Фестивала монодраме и пантомиме, као и сарадник фудбалског клуба Црвена звезда.

Бекјарев је био члан Југословенског драмског позоришта од 1968. до 2001. године.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво