Читај ми!

Александра је постала мајка у 51. години и има једну поруку: Живот је велико чудо

Александра Живковић из Ниша жељу да постане мајка остварила је у 51. години. Запослена као фармацеутски техничар, годинама је радила још неколико послова да би прикупила новац за вантелесну оплодњу у Солуну. Жеља јој се остварила у првом покушају и на свет је дошла Хелена, која је напунила годину дана.

Одлука да са пуних педесет година покуша да се оствари као мајка за Алексадру је била једина могућа.

"Кад сам видела да нећу имати ни могућност да се остварим као мајка, ја сам пресекла и онда се последњих пар година грчевито борила да финансијски себи обезбедим могућност да пробам једном, па како ми Бог да", прича самохрана мајка Александра Живковић.

У Солун је отишла свесна да је вероватноћа да вантелесна оплодња успе из првог покушаја мала. Али десило се баш тако.

Мала Хелена недавно је прославила први рођендан а уз њих су све време Александрини брат и мајка.

"Кад је остала трудна, проживљавала сам тешко јер сам се плашила да моје дете има 50 година, да не доживим неку непријатност, али после, кад је све прошло и кад се родила Хелена, сада сам најсрећнија бака на свету", каже Снежана Живковић.

И коментари околине су углавном позитивни али има, каже Александра, и оних који јој замерају касно материнство.

"Мени је жао што ми се ово није десило раније, да проведем више времена са Хеленом. Али даћу све од себе да очувам и себе, а трудићу се и да њу учиним да буде добар човек, да је осамосталим. Мене треба посматрати као неког ко је добио лото. Не можете да бирате кад ћете да добијете, сви би волели да добију лото са двадесет па да уживају у богатству, не може, ја сам свој добила сад и хвала Богу на томе", каже Александра.

Ако је из свега тога нешто научила, каже, то је да је живот једно велико чудо и верује да њу и Хелену тек чека много лепог.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво