Читај ми!

Уручени кључеви нове куће породици Мирић у Грачаници

Љиљани Мирић уручени су кључеви нове куће у Грачаници, у којој ће живети са двоје деце и мајком.

Мирићева је изјавила да је пресрећна што је њена четворочлана породица након десет година плаћања подстанарске кирије, добила свој дом.

"Није уопште лако бити подстанар десет година, при том сам ја самохрани родитељ. Имам и здравствени проблем са ћеркицом и веома сам захвална на томе што су баш нама саградили дом", рекла је Мирићева.

Средства за градњу куће породици Љиљане Мирић издвојило је Министарство за повратак и заједнице у косовској влади.

Kључеве јој је уручио министар за повратак Далибор Јевтић, у присуству других српских представника у косовској влади и скупштини, Горана Ракића и Игора Симића, те председника Општине у Грачаници Срђана Поповића.

Они су након доделе кључева у Грачаници, обишли Угљаре где се завршава реновирање стамбених објеката за збрињавање 21 српске породице. Радове на објектима у Угљару са 215.000 евра финансира Министарство за повратак и Kанцеларија ЕУ на Kосову.

Далибор Јевтић је најавио да ће ове породице у нове станове моћу да се уселе средином фебруара. Kазао да је у општини Грачаница у протекле две године изграђено шездесет кућа које ће помоћи опстанку Срба у тој средини.

Најављено је и да ће свакој српској породици која је пертрпела штету у поплавама помоћи да отклоне последице – да реновирају куће или на неки други начин.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво