Читај ми!

Михајловић: Државна ревизорска институција да провери пословање "Србијагаса"

Градови у Србији на гасификацију чекају у просеку по десет година, због тога ће циљ Министарства рударства и енергетике у наредном периоду бити да се она убрза, упркос томе што о току гасификације немамо детаљне информације од "Србијагаса", изјавила је министарка Зорана Михајловић.

Зорана Михајловић је навела да је Министарство упутило захтев Државној ревизорској институцији (ДРИ) да провере пословање "Србијагаса", нарочито у области гасификације.

"Информације које ми имамо јесу да су се рокови четири пута померали, да нису рађене све студије које је требало да буду урађене и које би нам показале колико ће бити прикључака, а колико је реално пријављених", рекла је Михајловићева новинарима у Новом Милошеву, одговарајући на питање када ће бити спроведена гасификација у Шиду.

Истиче да је за њу као министарку поражавајуће да је уговор о спровођењу гасификације вредан 16 милиона евра потписан са италијанском компанијом која, како је навела, према подацима из АПР-а има једног запосленог.

"То је слика гасификације у Србији у последњих десет година, и то мора да се мења, зато што Србија хоће да улаже у гасификацију", рекла је министарка у Новом Милошеву, након што је пустила у рад "Pepo Еnergy" постројење које ће производити струју из обновљивих извора енергије.

Зато је, каже, битно да се, с једне стране, води рачуна о томе ко заиста може да се прикључи и, с друге стране, да се пронађе предузеће које ће гасификацију обављати ефиксано, профитабилно и на прави начин, уз претходну израду свих студија.

Истиче да је спровођење гасификације у нашој земљи велики пројекат, попут изградње било ког ауто-пута јер се, каже, ради о стотинама милиона евра које је потребно уложити у тај пројекат.

"Када смо поменули 'Србијагас' ... Тражићемо све извештаје, тражићемо да се надлежни органи тиме позабаве и овом приликом позивам све запослене у 'Србијагасу', 'Транспортгасу', дистрибуцији гаса, повезаним предузећима и свима који сматрају да постоје одређене документације и информације које могу да помогну Министарству у процесу гасификације, да се јаве", рекла је Михајловићева.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво