Читај ми!

Телеграми саучешћа државног врха поводом смрти Предрага Марића

Председник Србије Александар Вучић упутио је саучешће поводом смрти Предрага Марића, начелника Сектора за ванредне ситуације и помоћника министра унутрашњих послова. Саучешћа су упутили и министри у Влади Србије.

"Са великом тугом сам примио вест о смрти Предрага Марића, човека који је посвећено и напорно радио на безбедности наших грађана, док је у најтежим ситуацијама које су толико пута задесиле нашу земљу, увек био на првим линијама одбране наших људи и њихове имовине, наводи се у телеграму саучешћа председника Србије. 

У телеграму се каже да је у преданом обављању тешких и одговорних дужности, Предраг био одлучан и никада се није предавао.

"Само овога пута се није изборио. Почивај у миру, учинио си све за своју Србију", наводи се у саучешћу, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Србије.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин упутио је изразе најдубљег саучешћа породици поводом прераног одласка изузетног човека, врхунског професионалаца и великог хуманисте, начелника Сектора за ванредне ситуације и помоћника министра Предрага Марића.

"У својој вишедеценијској каријери у Министарству унутрашњих послова Предраг Марић оставио је снажан печат и поставио високе стандарде професионализма, одговорности, знања и части. Суочавајући се са великим изазовима и неретко врло тешким ситуацијама у послу који је обављао, успешно их је решавао, чувајући како лични тако и углед и интегритет целог Министарства унутрашњих послова", наводи се у телеграму саучешћа министра Вулина.

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић упутио је саучешће наводећи да је смрт Предрага Марића ненадокнадив је губитак за његову породицу и пријатеље, ватрогасно-спасилачке јединице и све људе који су имали прилику да раде са тим скромним и пожртвованим човеком.

"Србија је изгубила искреног и упорног борца за унапређење безбедности и миран сан нашег народа. Имао сам велику част да познајем Пеђу и сарађујем са њим дуги низ година. Почев од страховитих поплава против којих смо борили, сваки наредни дан рада са овим тихим херојем сведочио је зашто је баш Пеђа био омиљен међу својим колегама и зашто су га сматрали првим ватрогасцем Србије.Остаће упамћен као генерал наше полиције који је извојевао бројне битке, велики професионалац који је живот посветио спасавању живота и безбедности наших грађана.

Србија искрено тугује за тобом. Почивај у миру, драги пријатељу", наводи се у саучешћу министра Стефановића.

И из министарства правде упућено је саучешће у коме се наводи да ће га се сећати као преданог и неуморног делатника, који никада није посустајао у спасавању људских живота и њихове имовине. 

"Када су катастрофалне поплаве погодиле Србију пре неколико година, Предраг је био међу првима који су кренули да зауставе водену стихију и спрече трагедију која је могла Србију да задеси. Многи ће га се сећати као победника из многих битака са природним катастрофама, земљотресима, пожарима и сметовима. Из свих тих битака излазио је као победник, како би грађани Србије могли да живе у миру и спокоју", пише у саучешћу министартсва правде.

Дугогодишњи начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић преминуо је од последица ковида 19.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво