Читај ми!

Формирано Координационо тело за наступ Србије на изложби "EXPO 2020 – Dubai“

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић председавала је конститутивној седници Координационог тела за реализацију наступа Републике Србије на Светској изложби "EXPO 2020 – Dubai“, чији је задатак да координира рад органа државне управе и усаглашава и усмерава њихове активности на припреми и реализацији представљања Србије на овој светској изложби.

Светска изложба "EXPO 2020 - Dubaiˮ, одржаће се у периоду од 1. октобра 2021. године до 31. марта 2022. године.

Тема изложбе је "Повезивање умова, стварање будућности" (Connecting Minds. Creating the Future) којом организатор жели да обезбеди платформу преко које ће се промовисати креативност, иновације и сарадња на глобалном нивоу.

Одлуком председника Републике Србије, изабрана је локација за изградњу Националног павиљона у тематском делу "Мобилностˮ (Mobility), чији је фокус на повезивању људи, роба, идеја и лакшем приступу тржиштима, знању и иновацијама.

Брнабић је поручила да Србија има јединствену шансу да представи своју динамичну трансформацију засновану на најдрагоценијим ресурсима - људима и идејама које генеришу најновије и долазеће технологије.

Она је навела да наша земља има и шансу да помери границе комуникације коришћењем најновијих технологија холограма, проширене и виртуелне реалности.

Ово је изузетно важна прилика за Србију, за нашу економију, туризам, нашу културу, за све наше грађане, јер нема важнијег светског догађаја у овој години. Србија има ексклузивну локацију за коју су нам организатори већ понудили да остане у Дубаију наредних пет година, а не само за време трајања изложбе. Зато је наш циљ да се Србија представи на најрепрезентативнији начин у иностранству, истакла је премијерка.

У складу са утврђеним планом, завршетак градње павиљона очекује се у фебруару, док се садржај и програм интензивно разрађује са тимом националне платформе "Србија ствара".

"Expo 2020 - Dubai" ће бити прва светска изложба која ће се одржати у региону Блиског истока, Африке и Јужне Азије /MEASA/.

Учешће је потврдило 190 земаља и региона, а очекује се више од 25 милиона посетилаца.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво