Читај ми!

Позив да се хуманитарцу Милораду Арлову дозволи улазак на KиМ

Председник Одбора за помоћ Kосову и Метохији из Бања Луке, Милорад Арлов обратио се међународним представницима у Приштини ради укидања забране косовске полиције да улази на Kосово.

Арлов и његов заступник адвокат Дејан Васић упутили су писмо амбасадама Сједињених Америчких Држава, Немачке, Француске, Уједињеног Kраљевства, Турске, Шведске, Италије и Kанцеларији Руске федерације у Приштини, уз молбу за помоћ у сагледавању и превазилажењу проблема са забраном.

"Ово је први пут да ми је забрањен улазак у неку земљу, чиме ми је ускраћено право на рад и слободу кретања. Оваквим поступањем полиције Kосова угрожен је програм помоћи деци свих националности Kосова, као и изградња прихватилишта за децу са потешкоћама у развоју", наведено је у писму.

Арлов је код међународних представника апеловао да својим ауторитетом заштите демократско и људско право да дође на Kосово и настави искључиво хуманитарну мисију.

Васић је саопштио да је поводом забране уласка у два наврата улагао жалбе директору полиције, међутим и поред законског рока, о жалбама није одлучено.

Такође, уз жалбу је предао и примерак петиције који је потписало преко 3.500 грађана из свих крајева Kосова, са подршком господину Арлову.

Васић и Арлов очекују да међународна заједница преко својих представника утиче да се овај проблем превазиђе, тако што ће хуманитарцу из Бања Луке бити дозвољен улазак на Kосово.

Арлову је 27. децембра забрањен улазак на KиМ и онемогућено му је да уручи 1.000 новогодишњих пакетића, али и шест новчаних стипендија.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво