Читај ми!

Мали Оливер примљен у болницу у Будимпешти

Оливер Пал Гајоди из Суботице примљен је преподне у дечију болницу "Бетешда" у Будимпешти, потврдила је за РТС Оливерова мајка Тимеа Гајоди која је са њим отпутовала у главни град Мађарске.

Оливер ће у наредне три недеље проћи детаљне лекарске прегледе и бити припремљен за генску терапију скупоценим леком "золгенсма" регистрованом и одобреном у САД.

Тимеа Гајоди још једном је захвалила свим појединцима и хуманитарним организацијама, компанијама из целе Србије који су донирали средства за лечење малог Оливера.

"Неизмерно хвала свима вама који сте издвојили паре за СМС поруке, за базаре, лицитације. Захваљујући свима вама Оливер сада има прилику за лепши и здравији живот", каже Тимеа Гајоди.

Оливер је једногодишњи дечак из Бајмока код Суботице који болује од ретке и тешке болести – спиналне мишићне атрофије.

Ради се о прогресивној болести која напада мишиће и брзо се губе основне животне функције као што су ходање, варење, гутање и дисање. 

За ефикасну појединачну терапију за ово обољење је потребно издвојити око 2,3 милиона долара, а средства за лечење малог Оливера су прикупљена након вишемесечне хуманитарне акције у Србији и Мађарској.

Грађани Србије су преко фондације "Буди хуман" послали готово 500.000 СМС порука за лечење Оливера Пал Гајодија.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво