Читај ми!

Снег пада у већем делу земље, без струје 200 домаћинстава у општини Сврљиг

У већем делу земље пада слаб снег и температура је испод нуле, па постоји могућност појаве местимичне поледице на коловозима. Екипе путара су на терену. На југу Србије, због кварова на далеководима и нисконапонској мрежи десетине планинских села без струје.

Снег од јутрос од 3 сата пада и у Београду. Заменик градоначелника Горан Весић каже да су улице првог приоритета у главном граду очишћене од снега и да градски превоз функционише скоро без проблема.

Весић је навео да је током ноћи у центру града пало око пет центиметара снега, док су падавине у рубним деловима града биле око 10 центиметара.

Каже да су радници Београд пута одржали чистим први приоритет улица, чија је дужина 1.804 километра, као и 300 километара путева на територији Београда које су у надлежности Републике Србије.

Појачано се ради и на укључењима и искључењима са ауто-пута, каже Весић и додаје да када се заврши чишћење улица првог приоритета, почеће се са чишћењем улица другог приоритета, што ће се догодити у другој половини дана, јер се око 10 сати очекују нове падавине. 

Комунална милиција у Београда уклања снега испред здравствених установа, како би очистили прилазе локацијама које су Београђанима од великог значаја. 

У планинским селима Јабланичког округа и даље тешка ситуација. У општини Медвеђа ван функције преко 40 трафо-станица. Без струје и даље двадесетак села. Од прошлог викенда струју немају ни села ка административној линији са Ким на територији Лесковца.

Помоћ им је јуче уручена, а помоћ је стигла и у 7 лебанских села која електричну струју и телефоне немају осми дан. 

У општини Сврљиг без струје је око 200 домаћинстава, махом у четири села, док су претходних дана без струје били становници седам села. Снег који пада додатно отежава прилаз залеђеним струјним водовима.

Возачима се саветује да вожњу прилагоде условима на коловозу и да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут. Брзину вожње потребно је прилагодити условима саобраћаја и држати довољно растојање у односу на возило испред.

На ауто-путу Ниш - Димитровград, због снежних падавина, у тунелима Сопот, Сарлах, Пржојна Падина и Прогон, ограничена је брзина кретања возила на 60 км на час, саопштило је ЈП "Путеви Србије".

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво