Читај ми!

Шта планира нови власник Специјалне болнице у Врањској бањи

Од почетка ове године, Специјална болница у Врањској бањи је у потпуности приватизована. Већина радника је задржана, а Бања више неће примати пацијенте преко Фонда за пензијско и инвалидско осигурање.

Задовољни су радници Специјалне болнице, добили су отпремнине, потписали уговоре са новим послодавцем на годину дана, очекују и након тог рока да наставе да раде.

Планирамо наставак сарадње са Миленијум тимом и даља улагања у модернизацију, апарате и објекта, каже Слободан Николић, специјалиста физиотерапеут.

"Да ова бања заживи, да буде пуна људи, да имамо савремене апарате, да имамо базене, па чак и отвореног типа, где ће можда моћи пацијенти да се купају на оваквом времену на снегу", каже Снежана Трајковић, терапеут.

Слађана Стошић, директорка Специјалне болнице у Врањској бањи каже да је процес приватизације протекао онако како је и обећано. "Људи су задовољни, добили отпремнине, наставили са послом, немамо губитак континуитета рада", рекла је Стошићева.

Нови власник је осим Специјалне болнице откупио и хотел Железничар који не ради већ неколико година. Како је најављено, најпре ће реконструисати Железничар, а потом и Специјалну болницу.

Планирали су и да током године почне изградња још једног хотела у бањи. 

"Наишао сам на изузетан пријем особља, све је то на високом нивоу почев од особља које ради терапије које примамо, преко кухиње", каже Новица Стојковић из Власотинца код Лесковца.

Врањска бања је позната по најтоплијој води у Европи од 94 до 110 степени, лековитој, високоалкалној која лечи реуматске, кожне, гинеколошке болести и стања након операција.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво