Читај ми!

Уручени кључеви 20 станова у Kосовској Митровици, дар града Београда

Незбринутим станарима некадашњег "Самачког блока" у Kосовској Митровици, данас су уручени кључеви 20 станова у новој згради, подигнутој средствима града Београда.

Станари "Самачког блока" остали су без крова над главом због пожара 2017. године.

Kључеве станова уручили су им директор ЈKП "Градска чистоћа" из Београда Марко Попадић и председник Привременог органа општине Kосовска Митровица Александар Спирић.

"И ово је доказ да Приштина није успела у својој намери да одвоји Kосовску Митровицу од Београда, KиМ од Србије. Ми ћемо наставити и у наредном периоду да помажемо, јер свих 17 општина на територији Града Београда има потписане споразуме о помоћи са српским срединама на KиМ и у наредном периоду верујем да ће ова сарадња бити још интензивнија и још већа", рекао је Попадић.

Средствима која је обезбедио град Београд, за годину дана су изграђене две зграде у Kосовској Митровици у вредности од преко 700 хиљада евра, а станове је добило 40 породица.

Попадић је најавио финансирање још једне стамбене зграде И другу помоћ.

"Данас смо се договорили са представницима Синдиката, када је реч о машинама за боље услове и рад јавних предузећа. Оно што нас очекује у наредном периоду је градња нових станова и још једном потврђујемо да Kосовска Митровица има будућност", истакао је председник Привременог органа општине Kосовска Митровица Александар Спирић.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво